کود شیمیایی مایع

کود مایع کشاورزی چیست؟

کود مایع به محلولی از مواد شیمیایی(با ترکیبی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم)، در آب(حلال)گفته می‌شود. کود مایع علاوه‌ بر داشتن مواد کمیاب و مکمل های مناسب برای رشد گیاهان، ممکن است دارای ترکیبات دیگری نیز باشد. سایر ترکیبات رایج در Fertilizer عبارتند از : مرطوب‌کننده، حشره کش، کشنده علف‌های هرز و قارچ.

تاریخچه تولید و استفاده از کود

افزودن مواد به خاک برای بهبود ظرفیت رشد گیاهان، قدمتی تاریخی دارد. کشاورزان قدیم متوجه شده بودند که اولین محصول زراعی در یک قطعه زمین، بسیار بهتر از محصولات سال های بعد است. آنها بدون دانستن دلیل این مساله، و برای بهتر شدن دوباره محصول شروع به حرکت به سمت مناطق جدید کردند تا بتوانند محصول بیشتری بدست آورند.
اما بعد از مدتی دوباره کیفیت گیاهان کاشته شده، کاهش یافت. در این شرایط، احتمالا بعضی از کشاورزان اولیه که همزمان دامداری نیز می کردند،  متوجه شدند که رشد گیاهان در زمین را می توان با پخش کود(فضولات) حیوانی بهبود بخشید.

معروف است که مصری ها، خاکستر حاصل از علف های هرز سوخته را به خاک اضافه می کردند. نوشته‌های یونان و روم باستان نشان می‌دهد که آنها از فضولات حیوانات به عنوان مود استفاده می کردند. همچنین در آن زمان مشخص شد که کاشتن حبوبات در زمین ها، قبل از کشت گندم مفید است.
​​​​​​​با گذشت زمان، روشهای تولید و استفاده از کود اصلاح شد. مواد جدید شیمیایی کشف شد که رشد گیاهان را بهبود بخشید. صنعت تولید کود ای شیمیای پس از جنگ جهانی اول رشد قابل توجهی را تجربه کرد. پس از جنگ، کارخانه هایی که آمونیاک و نیترات برای مواد منفجره تولید می کردند، به تولید کننده کود کشاورزی تبدیل شدند.

انواع کود مایع

گروههای اصلی مواد اولیه که Fertilizer ها بر اساس آن طبقه بندی می شوند عبارت است از:
- آمونیاک مایع بدون آب
- کودهای نیتروژن دار
- آمونیات‌ها
- اوره
- محلول‌های غلیظ نیترات آمونیوم و اوره
- آمونیاک آبی
بغیر از این موارد، کودهای پیچیده‌ای متشکل از چند عنصر مهم وجود دارند که بر اساس نوع گیاه و شرایط رشد آن ساخته میشود. مقلا شکوفه‌ها، پتاسیم بیشتری نسبت به نیتروژن نیاز دارند. مهمترین عناصر جدول تناوبی که گیاهان به آن نیاز دارند عبارت است از:

- پتاسیم
- فسفر
- نیتروژن

ﻣﺰاﯾﺎی اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﻮد مایع در کشاورزی 

- جذب سریع و موثر
- اﻓﺰاﯾﺶ رشد، وزن و ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻣﺤﺼﻮل
- سلامت گیاه
- کاهش مصرف مقدار کود
- مقاومت بیشتر گیاه در مقابل دما
- افزایش مقاومت گیاه در برابر آفت ها و بیماری ها

تولید کود مایع با هموژنایزر

​​​​​​​یکی از مراحل تولید کود، مخلوط کردن و همگن کردن آن با استفاده از میکسر هموژنایزر روتور استاتور است. در این پروسه ممکن است از مخزن همزن دار برای پیش ترکیب(Premix) ذرات جامد در مایع و همگن سازی استفاده شود. در ادامه محلول وارد میکسر هموژنایزر روتور استاتور(High Shear Mixer) خواهد شد تا اندازه ذرات کوچکتر گردد. اندازه ذرات در هموژنایزر مخصوص کود شرکت آراکو به حدود 5 الی 8 میکرون میرسد. این اندازه با حدود 4 بار سیرکوله کردن مواد بدست آمده که برای کود شیمیایی و سم ها مقدار بسیار خوبی است.
باید در نظر داشت که در سوسپانسیون، سایز ذرات چنانچه از حدی کوچکتر شود، پایداری محلول کم خواهد شد. برای همین ما در طراحی هموژنایزر کود شیمیایی و سم این مورد را، مد نظر قرار می دهیم. در برخی سم ها به دلیل PH نزدیک به حد خنثی(بین 6 تا 8)، نیازی به استفاده از استیل 316 وجود ندارد و می توانیم از سایر آلیاژها هم در ساخت هموژنایزر و پره های آن استفاده کنیم.

ویدئو عملکرد هموژنایزر روتور استاتور برای تولید کود شیمیایی مایع
برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخاب میکسر مناسب تولید و همگن کردن کود شیمیایی با ما تماس بگیرید :
09122786723
02166129745
​​​​​​​02166561974

میکسر هموژنایزر کود

هموژنایزر کود شیمیایی

یکی از مراحل تولید کود کشاورزی سوسپانسیون، استفاده از میکسر هموژنایزر روتور استاتور است. در این پروسه ممکن است از مخزن همزن دار، برای پیش ترکیب(Premix) ذرات جامد در مایع و همگن سازی سوسپانسیون استفاده شود.