هموژنایزر چیست و چگونه ذرات را همگن می کند؟

هموژنایزر برای تولید محصولات شیمیایی با فاز مایع، و معمولا در فرآیند مخلوط کردن چند ماده اولیه و حلال استفاده می شود می شوند. برای اینکه سوسپانسیون و امولسیون های شیمیایی کیفیت بهتری داشته باشند، باید از میکسر مواد شیمیایی استفاده کنید.

انواع دستگاه هموژنایزر

میکسر هموژنایزر بر اساس نوع کارکرد، به 3 گروه اصلی تقسیم می شود. توجه داشته باشید که در مرحله اول بهتر است مشخص شود شما دقیقا برای چه کاری می خواهید از پمپ امولسیون استفاده کنید. سه نوع مختلف هموژنایزر عبارت اند از :
- میکسر یا هموژنایزر اولتراسونیک
- هموژنایزر بید میل(Bead mill)
- دستگاه هموژنایز روتور استاتور

نحوه مخلوط شدن مواد شیمیایی در همژنایزر مکانیکی

در پمپ هموژنایزر اصلی ترین و مهمترین بخشها، روتور و استاتور هستند. پره های روتور، بین پره های ثابت استاتور، با سرعت بسیار زیاد(3000 دور در دقیقه) به حرکت در می آیند. فرآیند شکستن و ریز کردن ذرات، بخاطر سرعت بالای برخورد مواد با پره ها و همچنین حرکت بسیار سریع مخلوط در فضای بین استاتور و روتور، اتفاق می افتد. این سرعت چرخش بسیار زیاد و فاصله کم(گپ) استاتور و روتور، باعث می شود تنش برشی شدیدی(Shear stress) بوجود آید. از آنجایی که سیال تنش برشی تحمل نمی کند، سرعت حرکت مایع یا مخلوط و خمیر، افزایش خواهد یافت. نهایتا بالا رفتن سرعت سیال باعث میکرونیزه شدن یکنواخت ذرات، درون محلول و مخلوط خواهد شد. این توضیحات متخصر، روش مخلوط شدن مواد در هموژنایزر شیمیایی را مشخص می کند.

تنش برشی در سیال و مایع برای هموژنایزر

انتخاب پمپ Homogenizer

مرحله طراحی، مواد آب-بندی(sealing element) و کاسه نمد، باید با توجه به الزامات هر صنعت انتخاب گردد. به عنوان مثال، ما برای هوموژنایزر مخصوص صنایع شیمیایی و غذایی از اورینگ وایتون و مکانیکال سیل سیلیکون/وایتون استفاده می کنیم. همچنین تمامی قطعات اصلی هوموژنایزر روتور استاتور شیمیایی، که در تماس با مواد و مخلوط هستند را از جنس AISI Stainless Steel 316L(استنلس استیل 316) می سازیم تا بیشترین مقاومت را نسبت به خوردگی و زنگ زدن داشته باشند. استفاده از استیل ضد زنگ 316L در میکسر، بهترین عملکرد و بالاترین استاندارد را برای صنایع غذایی، دارویی، آرایش و بهداشتی، شیمیایی و رنگ به ارمغان می آورد.
میکسر هموژنایزر در صنایع شیمیایی مانند رنگ، تولید کرم، پتروشیمی، تولید دارو، صنایع غذایی مانند رب و سس و نانو مواد، مورد استفاده قرار می گیرد.
شکل و هندسه هر ردیف یا استیج روتور یا استاتور هموژنایزر، در مقدار دبی پمپ و قدرت ریز کردن(همگن کردن) ذره ها تاثیر دارد. ما با تسلط بر دانش طراحی پره میکسر، می توانیم پس از در نظر گرفتن نیاز صنایع شیمیایی، پمپ امولسیون مورد نظر را به صورت تخصصی، طراحی و تولید کنیم.

هموژنایزر چه کاربردی دارد

 

نکات مهم در خرید هموژنایزر شیمیایی

کوچکترین دستگاه هموژنایزر روتور استاتور آرامیکس، مقدار دبی تقریبی 12 متر مکعب در ساعت برای آب را تامین می کند. در صورت نیاز به دبی بیشتر، بهتر است از میکسرهای بزرگتر ما استفاده کنید. البته معمولا مخلوط و محلول سوسپانسیون و امولسیون به دلیل داشتن ویسکوزیته بالاتر، دبی کمتری خواهند داشت. رابطه دبی با ویسکوزیته برای پمپ هموژنایزر شیمیایی خطی نیست. علاوه بر این در بسیاری مواقع نیاز به سیرکوله شدن چند باره محلول موجود در یک مخزن وجود دارد.
در جایگاه مقایسه، قیمت دستگاه هموژنایزر ایرانی آرامیکس، از نمونه های اروپایی و آسیایی ارزانتر است. ولی به جرات می گوییم از نظر کیفیت، با محصولات برندهای مطرح رقابت می کنیم.

هموژنایزر چیست و چگونه کار می کند

برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش تولید میکسر هموژنایزر مواد شیمیایی(امولسیون پمپ) با ما تماس بگیرید :
09122786723
02166561974
02166129745

ویدئو آموزشی آشنایی با هموژنایزر و نحوه کار آن