تولید سس مایونز با استفاده از هموژنایزر

سس مایونز یکی از چاشنی های بسیار محبوب در میان مردم است. از سس مایونز در سالاد الویه، انواع ساندویچ های سرد و گرم، سالاد سیب زمینی، مرغ سوخاری، سیب زمینی و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده می شود. تقاضای زیاد سس مایونز، باعث شده بسیاری از شرکتهای بزرگ تولید مواد غذایی و حتی کارگاههای خانگی به تولید این سس اقدام کنند. از طرفی بسیاری از سس های دیگر مانند سس هزار جزیره، بر پایه ماینز به تولید می رسند.

سس مایونز

مواد اولیه در تولید سس مایونز 

فرمولها و روش های بسیاری برای ساخت mayonnaise وجود دارد.سس مایونز کم چرب، پر چرب و وگان از همین خانواده هستند. توجه داشته باشید که طعم مایونز به فرمولاسیون شرکتی که آنرا تولید می کند بستگی دارد. معمولا شرکتهای بزرگ مواد غذایی فرمول خاص و محرمانه ای برای تولید سس ها دارند. با این وجود مواد اولیه معمولا یکسانند. اجزا اصلی که با آن سس مایونز تولید می شود عبارتند از :

  1. روغن گیاهی
  2. زرده تخم مرغ خام
  3. آب
  4. آب لیمو
  5. غلظت دهنده ها
  6. شکر و نمک
  7. نگهدارنده ها
  8. طعم دهنده های خاص مانند خردل

مایونز جزو امولسیون ها قرا می گیرد. امولسیون به ترکیب دو یا چند مایع می گویند که حداقل دو تا از آنها در هم حل نمی شوند. در مورد mayonnaise آب و روغن مایعاتی غیر قابل انحلال در حالت عمومی هستند. زرده تخم مرغ در این ترکیب نقش بسیار مهمی دارد. زرده تخم مرغ در ماینز باعث ایجاد امولسیونی یکنواخت می گردد. مولکولهای زرده تخم مرغ تا حدی مشابه صابون هستند و یکسر قطبی برای انحلال در آب و یک سر غیر قطبی برای جب شدن در روغن دارند. برای همین در صورت همگن و هموژن شدن زرده تخم مرغ در آب و روغن، امولسیونی یکنواخت خواهید داشت.

روش تولید و همگن کردن سس مایونز(هموژن کردن)

همانطور که گفتیم هر کارخانه و کارگاهی، از یک فرمول خاص برای تولید سس مایونز پیروی می کند. به همین خاطر است که مزه مایونزها تفاوت دارد. طعم دهنده ها و نسبت ترکیب مواد اولیه، مهمترین عوامل تفاوت طعم در mayonnaise sauce است. به جز فرمول مواد اولیه وطعم دهنده ها، تجهیزات و دستگاههایی که برای ساخت سس مایونز استفاده می شود، تاثیر قابل توجهی در کیفیت محصول نهایی خواهد داشت. یکی از مهمترین تجهیزات در فرآیند تولید سس مایونز، هموژنایزر روتور استاتور نام دارد. هموژنایزر باید مواد اولیه را با بهترین شرایط همگن کند. در عین حال بافت سس کاملا یکنواخت گردد. لازم به ذکر است در تولید مواد غذایی، تمامی تجهیزات که در تماس با محصولند، باید از جنس استنلس استیل باشند.

تولید سس مایونز

یکی از مهمترین نکات در تولید سس ماینز استفاده از نگهدارنده ها و پاستوریزه کردن ظرف است. به همین خاطر اگر در خانه یا بصورت شخصی مایونز تولید کنید، مدت نگهداری آن خیلی کم خواهد بود.

ما با تجربه بالا در تولید میکسر هموژنایزر روتور استاتور، هموژنایزرهای ویژه صنایع غذایی(سس مایونز، کچاپ و رب) را تولید می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خرید میکسر هموژنایزر تولید مایونز با ما تماس بگیرید.

09122786723
02166561974
02166129745

مراجع و مقالات مرتبط

مقاله مواد تشکیل دهنده سس مایونز از سایت بازار نانو

مقاله خط تولید سس مایونز

هموژنایزر چیست؟

میکسز هموژنایزر مواد غذایی