پمپ هموژن، دستگاهی برای همگن کردن مخلوط امولسیون است و به نام پمپ امولسیون هم شناخته می شود. از نظر عملکرد، پمپ هموژنایزر بیشتر به میکسر های صنعتی شباهت دارد. البته پمپ کردن امولسیون(مخلوط مایع در مایع) هم از وظایف این دستگاه می باشد.
نامهای دیگر امولسیون پمپ
بسیاری از محصولات در بازار، به نامهای متفاوتی شناخته می شوند. این تفاوت در نامها بعضا برای بسیاری از خریداران ابهام ایجاد می کند. نامهای دیگر پمپ امولسیون عبارت است از :
- پمپ هموژنایزر
- هموژنایزر روتور استاتور
- هموژن فشار بالا
- میکسر تنش برشی بالا(High shear mixer)
- هموژن پمپ
- میکسر روتور استاتور
- homogeneous pump
- homogeneous & emulsification pump
تمامی این نامها به یک محصول اطلاق می شود. اما بخاطر نوع ترجمه و کاربرد، ممکن است تولید کننده ها و مشتریان، از اسامی مختلفی استفاده کنند.
امولسیون به چه معنی است؟
Emolsion به مخلوط دو مایع که در بکدیگر حل نمی شوند گفته می شود. مثال رایج امولسیون، مخلوط آب و روغن است. محصولات زیادی هستند که ما بصورت روزمره از آنها استفاده می کنیم و جزو امولسیون ها طبقه بندی می شوند. شیر، دارو، رنگ، کرم، لوسیون، کود مایع و برخی مواد غذایی بصورت امولسیون هستند. کیفیت محصول هایی که حالت امولسیون دارند معمولا بر اساس همگن بودن و اندازه ذرات ، سنجیده می شود. به همین خاطر انتخاب پمپ هموژن مناسب، در سود آوری و کیفیت محصول نهایی نقش فراوانی دارد.
عمکرد پمپ هموژن
در پمپ هموژنایزر اصلی ترین و مهمترین بخشها، روتور و استاتور هستند. پره های روتور، بین پره های ثابت استاتور، با سرعت بسیار زیاد(3000 دور در دقیقه) به حرکت در می آیند. فرآیند شکستن و ریز کردن ذرات، بخاطر سرعت بالای برخورد مواد با پره ها و همچنین حرکت بسیار سریع مخلوط در فضای بین استاتور و روتور، اتفاق می افتد. این سرعت چرخش بسیار زیاد و فاصله کم(گپ) استاتور و روتور، باعث می شود تنش برشی شدیدی(Shear stress) بوجود آید. از آنجایی که سیال تنش برشی تحمل نمی کند، سرعت حرکت مایع یا مخلوط و خمیر، افزایش خواهد یافت. نهایتا بالا رفتن سرعت سیال باعث میکرونیزه شدن یکنواخت ذرات، درون محلول و مخلوط خواهد شد.
همانطور که در تصویر بالا می بینید، مقدار تنش برشی در مایعات(سیالات)، با سرعت نسبی دو لایه(روتور و استاتور) رابطه مستقیم، و با فاصله بین دو سطح رابطه معکوس دارد. به همین دلیل است که هرچقدر سرعت حرکت بیشتر و فاصله پره های روتور و استاتور کمتر باشد، تنش برشی افزایش یافته و در نتیجه کیفیت همگن شدن امولسیون یا سوسپانسیون بهتر می شود. مساله مهم این است که فاصله کمتر روتور و استاتور، به تلرانس بسته و دقت ساخت بسیار بالایی نیاز دارند. در نتیجه دانش طراحی و ساخت هموژنایزر(پمپ امولسیون) منحصر به شرکت های خاصی است. برای اینکه فاصله بین پره های روتور و استاتور بهینه باشد، باید مساله گرم شدن مخلوط و مواد را هم در نظر بگیریم.
کاربردهای پمپ هموژنایزر در صنعت
علاوه بر مواردی که گفتیم، از امولسیون پمپ، برای تولید محصولات دیگری هم استفاده می شود. ویژگی مشترک تمام مخلوطها و موادی که با میکسر صنعتی ساخته می شود، این است که باید ذرات به اندازه بسیار کوچک تبدیل شده و نهایتا کاملا همگن گردند. معمولا بهترین انتخاب در این شرایط، هموژنایزر است. برای اینکه نوع میکسر هموژنایزری را که لازم دارید، مشخص کنید می توانید با ما تماس بگیرید تا در مورد انتخاب مدل، به شما مشورت بدهیم. بعضی از کابردهای دیگر هموژنایزر روتور استاتور در صنعت عبارت است از :
- پمپ هموژنایزر آزمایشگاهی
- هموژن پمپ دارویی
- پمپ امولسیون مواد غذایی و کشک
- پمپ هموژن برای تولید مواد نانو
- اموسیون پمپ رنگ
قیمت پمپ هموژن
شما برای هر صنعت، هموژنایزر متفاوتی نیاز دارید. تعداد استیج، فاصله ردیف، جنس پره و بدنه پمپ هموژنایزر، همچنین قطر و عمق پره ها در قیمت High Pressure Homogenizer Pump موثر است.
در زمان خرید هموژنایزر صنعتی میتوانیم بگوییم که با افزایش دبی، اندازه قطر و عمق تیغه های روتور و استاتور همگن ساز باید بیشتر شود. در عین حال توان مورد نیاز پمپ میکسر هم افزایش پیدا می کند. پس اگر دبی زیاد بشود، هزینه خرید هم معمولا بالا خواهد رفت. به صورت کلی قیمت پمپ هموژن(روتور استاتور استنلس استیل) آرامیکس، از حدود 80 میلیون تومان شروع می شود و در کاربردهای خاص صنعتی، قیمت میکسر هموژنایزر مکانیکی به 450 تا 650 میلیون تومان هم میرسد. البته نوع استیل، برند الکتروموتور، تعداد ردیف و استیج، نوع مایع یا مخلوطی که باید همگن شود و بسیاری از موارد دیگر بر روی قیمت پمپ هوموژنایزر تاثیر دارند و ممکن است قیمت از محدوده ای که گفتیم، کمتر یا بیشتر اعلام گردد. برای دریافت قیمت پمپ هموژنایزر با ما تماس بگیرید.
09122786723
09124780268
02166561974
02166129745