هموژنایزر برای همگن کردن مخلوط سوسپانسون و امولسیون(جامد در مایع و مایع در مایع)، بکار می رود. نامهای دیگر هموژنایزر روتور استاتور، "پمپ امولسیون"، "میکسر تنش بالا" و "میکسر هموژنایزر اینلاین" است. پمپ هموژنایزر صنعتی باید دقت ساخت بسیار زیادی داشته باشد تا فاصله بین روتور و استاتور به حدود چند دهم میلیمتر برسد.
با کم شدن فاصله بین پره متحرک روتور و پره ثابت استاتور، ذرات معلق ریز، همزمان با چرخش پمپ همگن و میکرونیزه می شوند. این ذرات و دانه ها، در زمان به دام افتادن بین قطعات فلزی دوار و ثابت شکسته و به صورت کاملا یکنواخت در مخلوط پخش خواهند شد. برای مثال در صنعت رنگ و رزین، افزودنی های رنگی(پگمنت یا رنگدانه) و پودر را با استفاده از پمپ امولسیون در حلال مخلوط می کنند. تفاوتی که هموژنایزر روتور استاتور صنعتی، با همزن های دیگر دارد، این است که ذرات بسیار ریز جامد، مایع و یا خمیر، را به صورت یکنواخت و همگن(هموژن)، در مخلوط پراکنده می کند. دقت بالا در طراحی و ساخت باعث شده، تنها شرکتهای فنی مهندسی و دانش محور مانند آرامیکس، بتوانند به عنوان تولید کننده حرفه ای میکسر هموژنایزر، در پروژه های صنعتی فعالیت داشته باشند.
روش مخلوط شدن ذرات در همژنایزر مکانیکی فشار بالا
در پمپ هموژنایزر اصلی ترین و مهمترین بخشها، روتور و استاتور هستند. پره های روتور، بین پره های ثابت استاتور، با سرعت بسیار زیاد(3000 دور در دقیقه) به حرکت در می آیند. فرآیند شکستن و ریز کردن ذرات، بخاطر سرعت بالای برخورد مواد با پره ها و همچنین حرکت بسیار سریع مخلوط در فضای بین استاتور و روتور، اتفاق می افتد. این سرعت چرخش بسیار زیاد و فاصله کم(گپ) استاتور و روتور، باعث می شود تنش برشی شدیدی(Shear stress) بوجود آید. از آنجایی که سیال تنش برشی تحمل نمی کند، سرعت حرکت مایع یا مخلوط و خمیر، افزایش خواهد یافت. نهایتا بالا رفتن سرعت سیال باعث میکرونیزه شدن یکنواخت ذرات، درون محلول و مخلوط خواهد شد.
مقدار تنش برشی در مایعات(سیالات)، با سرعت نسبی دو لایه(روتور و استاتور) رابطه مستقیم، و با فاصله بین دو سطح رابطه معکوس دارد. به همین دلیل است که هرچقدر سرعت حرکت بیشتر و فاصله پره های روتور و استاتور کمتر باشد، تنش برشی افزایش یافته و در نتیجه کیفیت همگن شدن امولسیون یا سوسپانسیون بهتر می شود. مساله مهم این است که فاصله کمتر روتور و استاتور، به تلرانس بسته و دقت ساخت بسیار بالایی نیاز دارند. در نتیجه دانش طراحی و ساخت هموژنایزر(پمپ امولسیون) منحصر به شرکت های خاصی است. برای اینکه فاصله بین پره های روتور و استاتور بهینه باشد، باید مساله گرم شدن مخلوط و مواد را هم در نظر بگیریم.
هدف پمپ هموژنایزر، تهیه یک مخلوط کاملا همگن شده از مواد اولیه می باشد. پس هرچه اندازه ذره ها کوچکتر شود، عملیات هموژنیزاسیون بهتر انجام شده است. ما در آراکو با استفاده از محاسبات مهندسی، آزمایشهای مختلف، سیمولیشن CFD و بررسی اطلاعات اولیه مواد، توانسته ایم با تولید پمپ هموژنایزر کاملا ایرانی، اجزا مخلوط امولسیون را تا ابعاد 400 نانومتر(معادل 0.4 میکرون) کوچک کنیم. این در حالی است که دستگاههای هموژنایزر سنتی که در بازار هستند، ذرات را نهایتا تا 0.6 میکرومتر خرد و ریز می کنند. دلیل اصلی این مساله دقتی است که ما در فرآیند طراحی و ماشین کاری داریم. توجه به جزئیات و بکارگیری روش های طراحی و محاسبات مدرن، به ما کمک کرده تا راندمان سیستمان 30% بیشتر از رقبا باشد.
مشخصات، دیتاشیت و مدل هوموژنایزرهای تولید شده توسط آرامیکس را، در جدول و تصویر زیر می توانید مشاهده کنید. ما در آرامیکس می توانیم میکسر هموژنایزر را با این مشخصات طراحی و تولید کنیم :
توان الکتروموتور : از 4 kW تا 22 kW
سرعت خطی : از 15 m/s تا 45 m/s
دبی : از 250 L/min تا 1000 L/min
تنش برشی (Shear Stress) : از 200 kpa تا 500 kpa
هد پمپ : از 2 m تا 9 m
تعداد استیج ها : از 2 تا 12 Stage
برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش تولید میکسر هموژنایزر صنعتی(امولسیون پمپ) با ما تماس بگیرید :
09122786723
02166561974
02166129745
انواع هموژنایزر
میکسر رنگ
هموژنایزر کود شیمیایی
میکسر هموژنایزر دارو
همگن کردن مواد غذایی
هموژنایزر روتور استاتور، یکی از انواع میکسر صنعتی است. دستگاه روتور استاتور، با حرکت سریع پره های متحرک بین پره های ثابت، مواد را همگن می کند.